Trasee / Plimbare relaxantă în Sovata

O plimbare prin vechiul oraș – Sovata.  Pe acest traseu, puteți vedea obiective turistice din trecut și prezent ale orașului Sovata și să aflați mai multe despre clădirile interesante ale stațiunii. 
Durata: 1 oră
 
Sovata a început să devină renumită ca stațiune balneară la sfârșitul anilor 1800, când József Veress a fondat Baia Ghera, prima baie terapeutică autorizată, care se afla pe strada Géra. În prezent este o biserică unitariană pe acel loc, însă sursa apei sărate de izvor încă existentă ne amintește de fosta "Baie Ghera". Mergând pe jos de la acest izvor spre Lacul Ursu, ajungeți la "Sovata Băi", care sa extins de-a lungul anilor și este acum o parte centrală a stațiunii. De-a lungul anilor Sovata a devenit din ce în ce mai faimos datorită efectelor vindecătoare ale lacurilor sale, care au atras tot mai mulți vizitatori în oraș. Drept urmare, au fost construite vile care evocă atmosfera acelei perioade, care pot fi văzute urmând acest traseu. 
Următorul punct de interes notabil este Izvorul Mariei, care a fost numit după actrița Mari Jászai, care a fost mare iubitoare al stațiunii Sovata. Nu departe de aici, puteți vedea Vila Magistraților, care a fost construită pentru tratamentul funcționarilor din cadrul Ministerului Justiției. Următoarele două clădiri caracteristice reprezintă Hotelul Pacsirta, cunoscut și sub numele de Vila Gemenii, care după renovare reflectă cu fidelitate arhitectura acelei ere. Chiar lângă aceste vile este biserică de lemn – original greco-catolică, care acum aparține bisericii ortodoxe. Mergând mai departe, ajungem în inima stațiunii, la Lacul Ursu, unde erau nu demult două clădiri iconice: Ciupercile. Astăzi doar una dintre ele există: Ciuperca Mică.

5. Consequatur aut perferendis

1. Izvorul Ghera

2. Izvorul Maria - Sovata

3. Vila Magistraților

4. Biserica de lemn - Sovata

5. Hotel Pacsirta

6. Str. Trandafirilor

7. Parcul Petőfi

8. Ciuperca Mică - Sovata

9. Lacul Ursu - Sovata

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay