Palatul Culturii - Târgu Mureș

Constructia emblematica a orașului, care purta numele de “Căminul Cultural Ferencz Jozsef” este locul care găzduiește din ce în ce mai mult evenimentele culturale din oraș, este cunoscut astăzi sub numele de Palatul Culturii. Datele despre construcția acestuia pot fi studiate de oricine în Arhiva Națională, tot aici se pot consulta documentele de proiectare a acestuia.
Ideea de construire a unei astfel de clădiri i-a venit edilului inovator, Dr. Bernady Gyorgy, cel care a început lucrările de construire cu 150 de oameni. Pe parcursul lucrărilor, proiectele de construcție au fost modificate de mai multe ori, în așa fel încât să servească mai multe scopuri. Constructorii nu prea erau de acord cu măreția clădirii, deoarece era pe cale să fie ce mai impozantă clădire și astfel Palatul Administrativ și-ar fi pierdut din măreția lui. În final Palatul își deschide porțile în anul 1913.
La festivitatea de deschidere Dr. Bernady Gyorgy a accentuat faptul că intenția lui era ca acestă clădire sa fie un centru cultural unde să-și găsească locul fiecare domeniu cultural.
Palatul este decorat în stilul îndeosebi specific secolului 19. Din punct de vedere al arhitecturii este modern și elegant, datorită acestui fapt a devenit clădirea simbolică și definește identitatea orașului Târgu Mureș.
Atmosfera clădirii ne poate vrăji în momentul în care trecem pragul Palatului eclectic, și cu atât mai mult cu cât petrecem timp îndeajuns ca să admirăm istoria ce se dezvăluie în fața ochilor noștri. Aici se întâlnește prezentul cu trecutul, într-o ambianță elegantă plină cu povești.

Plimbare virtuală - ca și cum ai fi acolo

În apropiere...

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay