Aventură și expediții

Zoo - Târgu Mureș

Istoria Grădinii Zoologice a început în urmă cu mai mult de 50 de ani. Deschiderea prima dată pentru vizitatori a fost la data de 23 august 1963. S-a deschis pe o suprafață mică, de 600-700 m2 cu un număr de 10 animale. Astăzi Grădina Zoologică se întinde pe 40 ha, ca și mărime este prima din România. La Grădina Zoo Târgu Mureș pot fi întâlnite curiozități din lumea animalelor sălbatice, precum elefantul asiatic, girafa Rothschild, zebra Grevy, hiena dungată, antilopul orix şi cel cu corne de sabie - specie dispărută din natură. Bizonul de pădure, sau mangabe cu burtă galbenă - specie care există numai în 9 grădini zoologice. Grădina Zoologică din Târgu Mureș pe lângă animalele interesante din colecție oferă vizitatorilor o gamă largă de activități educaționale: de la Serbarea animăluțelor, zile însemnate ca Ziua ursului, elefanților. Ne-am alăturat seriilor de programe Noaptea Muzeelor, Noaptea Grădinilor Zoologice sau Dreamnight organizat concomitent în aceeași zi în grădinile zoologice din Europa, program oferit persoanelor cu dizabilități.

Află mai mult

Transilvania Motor Ring

Aflat sub administrarea Consilului Judeţean Mureş şi cu o poziționare strategică în centrul ţării, la o distanţă de 12 Km de Aeroportul Transilvania, 10 km de Autostrada A3 și foarte aproape de alte artere importante care traversează ţara, are ca obiectiv principal creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea locală şi regională prin diversificarea serviciilor turistice, respectiv crearea în județul Mures a unui ,turism de nişă” pentru amatorii de sporturi cu motor. Fiind un circuit de viteză cu o lungime totală de 3.708 metri, lăţime între 11 – 14 metri, 11 boxe duble, servicii de cronometrare şi transpondere de viteză, centru medical şi ambulanţă, utilaje de ridicat şi transportat vehicule avariate, restaurant, spații de cazare, studio şi platformă radio/tv, parcare şi două heliporturi, acesta poate găzdui orice fel de competiţie auto, moto, karting, ciclistică sau alergare care se poate desfăşura pe un circuit de asfalt Pe lângă evenimentele planificate pe parcursul anului, în fiecare luni şi Marţi vor exista sesiuni de Track Days Auto - Moto în care doritorii se pot înscrie şi participa cu vehiculele proprii la competiţii contratimp. 

Află mai mult

Haiduceală pe Vârful Saca

Pentru pasionații de cai și pentru cei care sunt conștienți de frumusețile montane, imprejurimile Sovatei, cu panoramele minunate ale Vârfului Saca din Munții Gurghiului, sunt o oază de liniște și frumusețe dar in același timp oferă și posibilitatea satisfacerii nevoii de aventură in natura pură. Excursiile călare organizate de către noi, sunt destinate în mod exclusive călăreților experientați. Excursiile desfășurate pe durata a una, două sau mai multe zile, sunt organizate tot anul, în funcție de pretențiile și preferințele clienților noștrii, precum și funcție de starea vremii la momentul respectiv. Cazarea este organizată în pensiunile locale sau campare în corturi, iar mâncarea tradițională bogată în cărnuri și condimente, întregesc sejurul de vis ale clienților noștrii. Nu lipsesc desigur nici focurile de tabără și palinca de prune ca un preludiu pentru somnul cu siguranță adânc după o zi istovitoare dar minunată. Ziua a ITransfer auto până la Sovata - 4-5 ore călărie pe dealurile Munților Gurghiului până la vârful Saca - Odihnă și gustare pe drum - După masă, zbor cu parapanta pe Platoul Repaș - Seara cină, foc de tabără și ghicitul în stele - Cazare în Pensiunea Repaș sau în cort Ziua a II-a Mic dejun - Călărie până la vârful Bucin - Odihnă și gustare pe drum - Călărie înapoi la Sovata - Baie în lacul Ursu Transfer auto înapoi la destinația inițială de pornire

Află mai mult

Strange Transylvania

Farmecul aparte al Sighișoarei e dat de clădirile vechi foarte bine conservate, care păstrează aerul medieval al cetății. O fereastră spre viața medievală, un loc romantic, cu străzi înguste și case fermecătoare – toate acestea fac din Sighişoara un oraș bogat în cultură și istorie. Pornind cu bicicletele din cetate spre platoul Breite de langa Sighisoara unde se afla cel mai mare, reprezentativ si bine conservat habitat de pajiste imp[durită cu goruni și stejari multiseculari din centrul si estul Europei. Mergem mai departe spre Apold, localitate datată încă din sec al XI-lea, cu biserica fortificată în prim plan. Continuăm drumul spre Daia, o altă localitate ex-săsească, mărturie a exodului sașilor din anii 1970-1990. Ne îndreptăm spre cetatea țărănească din Saschiz, de unde coborâm în satul Saschiz, care pare rupt din rai. Micuța comună abundă de istorie, cultură și tradiție. După o tocană la ceaun, gătită în curtea cabanei din bușteni, pâine de casă și pălincă bună, focul de tabără este doar preludiu pentru somnul bine meritat după o zi istovitoare dar bogată în experiențe căpătate. Urmează o zi mai liniștită, întreruptă doar de cei 15 km de pedalat la Sovata, unde după o baie în lacul Ursu, ne reculegem într-o plimbare pe promenada din jurul lacului. O nouă experiență culinară cu păstrăv prăjit la grătar în Câmpul Cetății, și excursia se încheie cu regretul celor două zile trecute parcă prea repede… Biciclete puse la dispoziție: Mountain Bike.

Află mai mult

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay