AWAKE 2019 - Ce trebuie să știi despre acest festival?

Dacă nu ai mai fost la festivalul AWAKE din Gornești, Mureș, iată o scurtă prezentare despre ce înseamnă #AWAKE3 și de ce a fost inclusă de publicația The Guardian în top 20 festivaluri tip boutique din Europa, în 2019. (Interviu cu organizatorii):

VisitMureș - Ce înseamnă în viziunea organizatorilor conceptul de "boutique festival"? Cum se deosebește AWAKE față de celelalte festivaluri din România ?

Awake - Festivalul Awake a avut încă din primul an un concept diferit față de restul festivalurilor din piață, de aici și denumirea de festival boutique, ceea ce înseamnă că Awake este mai mult decât despre muzică, se bazează pe experiențe și activități culturale contemporane. Tema festivalului #AWAKE3 este #BohemianBlast, un manifesto dedicat minților libere, creative și boeme, care,  în 2019, se desfășoară timp de 4 zile, între 15 și 18 august.

VisitMureș - Ce activități sau experiențe oferă festivalul în cele 4 zile?

Awake - AWAKE a dezvoltat platforma Feed Your Mind, ce cumuleaza speech-uri, panel-uri și workshopuri pe temele cele mai noi și relevante. Mai multe detalii pe www.feedyourmind.ro. Feed Your Mind a însemnat anul acesta și un turneu pre-festival în 6 orașe. Festivalul include un Cinema și o zonă de Teatru, o bibliotecă în aer liber, bazar pentru cele mai moderne accesorii, o zonă de relaxare Serenity Meadow și nu mai puțin de 4 scene muzicale. Festivalierii AWAKE vor putea participa și la activități precum paintball, lasertag, teatru, balonul cu aer, zorbing. 
 
VisitMureș - A câta ediție este anul acesta și ce aduce nou în acest an?

Awake - Ajuns la a treia ediție, AWAKE vine cu multe surprize. Noutatea absolută de anul acesta la AWAKE va fi plaja de pe malul Mureșului, realizată în colaborare cu Primăria Gornești.
 
VisitMureș - Cine sunt invitații de anul acesta? Cine sunt capetele de afiș?

Awake - Line-up-ul s-a îmbogățit aproape lunar cu nume noi naționale și internaționale. Capetele de afiș ale ediției de anul acesta sunt Netsky, Pussy Riot, Enter Shikari, Dirtyphonics, De Staat, AJ Tracey, Triggerfinger etc. Pe lângă aceste nume, pe Main stage vor avea loc două evenimnete exclusive: Awake F1rst: Tribute to Keith și Bohemian Symphony, un concert ce va închide festivalul în acest an.   
 
VisitMureș - Cum se poate ajunge la festival, ținând cont de faptul că nu este într-un oraș, și nu toți cunosc locația?
 
Awake - La fel ca la edițiile trecute, Awake pune la dispoziție curse regulate din Târgu Mureș (și retur), cu plecare din fața Sălii Polivalente. O altă modalitate de a ajunge la Gornești sunt trenurile, gara fiind foarte aproape de zona festivalieră. Pe malul râului Mureș există și o pistă de biciclete care se întinde din Târgu Mureș până în Gornești. 
Avem și un proiect special, Energizing Party BUS, care pornește din București și oprește în câteva din cele mai importante orașe: Ploiești, Sibiu, Brașov, Sighișoara, până a ajunge la Domeniul Teleki. 
 
VisitMureș - Câteva motive ca să vii la Festivalul Awake de anul acesta?
Awake - Pentru această atmosferă extraordinară care se creează datorită comunității Awake. O atmosferă de libertate, creație, de schimb de idei și de distracție. Awake e unic prin atmosfera lui, o combinație de chill and thrill, de distracție maximă în timpul nopții și o relaxare frumoasă și inteligentă în timpul zilei. 

Acest website folosește cookies

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Vă rugăm să le acceptați pentru o utilizare mai bună a paginii. Mai multe informații aici: Politica de confidentialitate

background-image-for-checkout-overlay